Fenolen komen van nature voor in planten en bloemen. En daardoor automatisch ook in de etherische olie die gewonnen wordt uit de bloemen en andere delen van een plant.
Maar wat zijn het nu precies, FENOLEN?
Fenolen geven een bittere smaak aan de plant. Dit zorgt er voor dat de plant een natuurlijk afweersysteem creërt. Dit alles heeft natuurlijk te maken met het simpele feit dat insecten worden ontmoedigd door de bittere smaak van de plant en daarom liever een hapje bij de buren doen.
Daarnaast is de plant, die hoog in FENOLEN zit, licht zuur en daardoor een sterke antioxidant. Deze antioxidanten zorgen voor een sterke antibacteriële werking die schimmels en bacteriën dood.
Dit is dan ook de reden dat fenolen vaak worden ingezet om de houdbaarheid van bijvoorbeeld ons voedsel te verlengen. Omdat het ook daarin bacterie- en schimmelgroei tegengaat.
Verder worden planten met een hoog gehalte aan Fenolen gebruikt voor de kleur. De kleurstof van de planten met een hoog Fenolen gehalte zorgen voor een natuurlijke rode, blauwe of paarse kleur.